fbpx

Vad kan en råvind ha för pris vid försäljning?

Pris råvind har blivit en allt vanligare sökning för bostadsrättsföreningar där man vill utöka med en bostad eller flera i en nyinredd vindsvåning på en centralt belägen adress. –

Det är något av det mest eftertraktade som finns på bostadsmarknaden och det slutliga försäljningspriset beror på en rad faktorer såsom fastighetens läge, lägenhetens totala yta, planlösning, tillgång till hiss, utsikt, design och takhöjd.

 

Utred råvindens potential noga

Om er förening sitter på en outnyttjad tillgång i form av en råvind så bör ni noggrant undersöka både förutsättningar och potentiella fallgropar för ett lyckat projekt. Både för att optimera ekonomi och kvalitet så att alla parter får ett tillfredsställande slutresultat.

Ombyggnation av en råvind är ofta det största ekonomiska beslut en styrelse tar, och den största möjligheten som finns för en bostadsrättsförening att stärka sin ekonomi, men vägen från tanke till nya medlemmar är lång och relativt komplex.

Styrelsen har ansvaret för att det utförs korrekt, och saknar styrelsen internt den specifika branschkompetens som krävs så är deras uppgift att ta in extern expertis.

 

Gleipnergruppen kan råvindar

Som marknadsledande inom vår nisch och transaktionspartner för ett 50-tal råvindar årligen har vi god kännedom om vilka krav som ställs och vilka förutsättningar som finns för inredning av råvindar i varierade typer av fastigheter, och vi kan tack vare vårt kontaktnät sätta er i dialog med de bästa inom respektive branschområde, från arkitekt till utförare.

Vi på Gleipnergruppen har verkat inom bostadsutveckling i det befintliga fastighetsbeståndet i mer än tio år, och förmedlar idag ca 15 000 kvadratmeter råytor per år. Vi är specialiserade på denna process och hjälper er gärna hela vägen igenom ert råvindsprojekt, från ett första möte där vi värderar möjligheterna och undersöker förutsättningar, genom djupare undersökningar, planering, beslut och byggnation, tills ni är redo att välkomna era nya grannar i föreningen.

Vi bistår er med expertis och engagemang och hjälper er ta ett informerat beslut, hitta rätt byggare för ert projekt, rätt arkitekt att rita bygglovet, tillgodose alla krav som finns på styrelsen från myndigheter och övriga intressenter, samt att skriva avtal som är rättvisa och som förebygger missöden.

Kontakta oss gärna, så berättar vi mer.

REFERENSER

Vi på Gleipnergruppen är specialiserade på projektering, upphandling, förmedling, avtalsjuridik och byggteknik/projektledning avseende konvertering av råytor såsom vindar, platta tak eller lokaler till bostäder. Här nedan delar vi stolt med oss av vårt kunnande från vårt dagliga arbete.

Brf Formen 1


Råvind på 750 kvadratmeter ska säljas för att byggas om till lägenheter.

HSB Brf Färjan


Vindsbyggnation om ca 330 kvm, förrådsflytt, takomläggning och hissuppgradering.

Brf Bananen 6


Byggnation av nya lägenheter i 2 st råvindar om ca 250 kvm, balkongbygge, mm mm.

Brf Bergamotträdet 15


Vindsbyggnation om ca 185kvm samt förrådsflytt och takomläggning med mera.

Brf Renen 1910


Vindsinredning om ca 350 kvm, justering av hiss, ny förråd i källare etc.

Brf Volontären 24


Vindsinredning om ca 160 kvm samt en underliggande lägenhet om 35 kvm m.m
top